lunes, 22 de diciembre de 2014

Papa Francisco Curia 15 günahları listeler By: Vatikan / AP0

DİN VE İNANÇ
Papa Francisco Curia 15 günahları listeler
By: Vatikan / AP0
Vatikan'da Noel olay kardinaller ve piskoposlar yaptığı mesajında sırasında francis Papa. La Prensa / AP
Vatikan'da Noel olay kardinaller ve piskoposlar yaptığı mesajında sırasında francis Papa. La Prensa / AP
Papa Francisco Pazartesi günü sahte yaşamın stilleri önde ve muzdarip, yetkililer güç için aşırı susuzluk olduğunu söyleyerek, Vatikan bürokrasisi güçlü bir eleştiri yayınladı "kötü bir manevi Alzheimer" onların görevi hizmet etmek olduğunu unutma çünkü Tanrı.

Holy See sorumlu kardinaller, piskoposlar ve rahipler Onların Noel tebrik iyi dilekleri bir ifadesi değil papa o yansıma provoke gerektiğini söyledi "Curia kötülükleri" dediği bir kaba bir tatil katalog değildi ve tövbe.

Daha önce Francisco Vatikan saran entrika ve sürtüşmenin kınamak için tereddüt, ancak tadil kazanıyor gücü olarak, Kutsal kusurlarını açığa daha emin görünüyor değil.

Francisco "terörizm dedikodu" kınadı ve nasıl yapabilirsiniz elitlerin oluşumu "üyelerini köle ve vücudun uyumunu tehdit eden bir kanser haline" ve onu öldürmek nasıl, "arkadaşları ve kardeşleri soğuk kanlı cinayet itibar" . O hayatları hakkında yalan olanlar "herhangi bir akademik derecesi ile telafi edilemez bir vasat manevi boşluğun tipik" münafıklar, nasıl konuştu.

"Curia görevi kalıcı misyonunu yerine getirmek için kendini geliştirmek ve cemaat, kutsallık ve bilgi büyümeye ise," Francisco, dedi, "ama o bile, herhangi bir insan vücudu hastalıkları, kusurları ve hastalıkları muzdarip olabilir gibi."

Francisco, Vatikan bürokrasisi içinde hiç çalışmamış, Latin Amerika kökenli ve birinin ilk papa, söylentiler, aşırı hırsları ve Kutsal See etkileyen güç mücadelelerinin kültürünü kınamak için tereddüt değil, ama reformlar almış gibi gücü, o hiyerarşi eksiklikleri ortaya çıkarmak için daha istekli görünüyordu.

Konuşma iyi kardinaller tarafından alınan değildi.

Francisco gibi birkaç çırpın ve hiçbir gülümsüyor hatta bir dipnot açıklamaları ve İncil tırnak belirtilen bir "Curia kötülükleri," tek numaralandırılmış.

Yıllık toplantısı Curia için gergin anlar tutulur. Francisco ve onun dokuz üst yardımcıları onları daha verimli hale getirmek için bölümler birleştirme, Kutsal See yeniden yapılandırılması planları geliştirmektedir.

Vatikan maliyesi de yeniden ediliyor. Mali konularda sorumlu danışmanı, Kardinal Pell George, bağımsız olmak ve onların kayıtlarını göstermek zorunda değil kullanılan cemaatlere gözetim yeni standartlar belirlemek.

Ancak, o güç istemek olanlar hakkında şikayet edince belki Francis aynı Pell bu karalamak ya da gazete ya da dergilerde başkalarını "kötülemek anlamına gelir adalet adına ... daha yetenekli olarak sunulacak bile geliyordu ve şeffaflık ".

Pell geçtiğimiz günlerde bölüm milyonlarca avro yüzlerce kesit hesaplarında biriken çünkü Vatikan maliyesi kitaplarında olmadığını ", önceden düşünülenden daha güçlü olduğunu bulundu beyan İngiliz Katolik Herald bir başyazı yayınladı muhasebe ".

Vatikan, daha sonra hesapları gizli ve yasadışı faaliyet vardı, ama fonlar sadece Vatikan hesap kitap değildi olmadığını açıkladı.

Bu hafta sonu, Cizvit dergisi Amerika bir iç yazışma Vatikan Pell Devlet Sekreteri hesaplar kamu bilgi, usulüne uygun, kayıtlı açıklarını finanse etmek için kullanılan ve olduğunu belirterek, paranın bulundu iddiasını reddettiğini bildirdi özel projeler ve aslında iyi yıllar boyunca yönetilen olmuştu.

Francisco ana kötülük ", ölümsüz bağışıklık veya temel duygu" olarak sıraladı. Özellikle doğru "kibirli, sert, çok sert" astları olan, "bir cenaze yüz" gösteren, kişisel avantaj toplamak için şefleri öven, makyaj, özlem maddi mallar bir "sert çekirdek" var: O devam etti.

Bazı sözü uygulamalar gibi çalışkan ve de önceden planlamak gibi oldukça olumlu şeyler, kabul edilebilir, ancak Papa aile sonu kadar birlikte olmak için zaman yapmayız olanlar vurguladı ve aşırı ayrıntı planlamacıları bütün iyilik kayıp olduğunu söyledi Kutsal Ruh'un "tazelik, fantezi ve yenilik" tarafından katlı.

"Bize iyi bir mizah duygusu var kılan ne kadar iyi," dedi.

Konuşmanın sonunda, Francisco ve Kilisesi ve Curia hem sağlıklı olduğunu "hepimizin günah yaralarını sarmak" dua etmek prelates istedi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Dios te bendiga desde el momento que te atreves a hacer tu comentario, que la paz de Jesús entre a tu vida y te llene de gozo, fe y esperanza por lo que elegiste decir. Bendiciones por cada una de tus buenas intenciones para hacer crecer este Ministerio laico del poderoso Jesús.Ten fe y recibirás tus milagros estamos en oración permanente por cada persona que accesa al blog
Te recomendamos suscribirte a nuestros videos en you tube: Pastor danilo guido chevez. Skipe: danilo.guido.chevez tel 505 89833717