lunes, 13 de febrero de 2012

Тайните на израелското икономическо чудо

Тайните на израелското икономическо чудо

    
Публикувано в събота, февруари 11, 2012 21:02
    
Автор Рикардо Flesler,
Израел има само на територия от 22,145 квадратни километра (еквивалентно на 1/3 на Министерството на Antioquia), и 7.1 милиона жители, което означава, че тази страна винаги ще бъдат ограничени на вътрешния пазар, за да разширят своите индустрии. Въпреки това, като този малък населението, развитието на конкурентно предимство винаги е била посветена и се концентрира върху качеството и наистина творчески решения.
През 2009 е публикувана на иврит на книгата "Start-Nation: Историята на икономическото чудо на Израел" на авторите на Дан сеньор и Саул Сингър. Едва през септември 2011 г. се появи версия на английски език, която включва предговор от президента Шимон Перес, в която президентът се позовава на думите на Давид Бен Гурион: "Всички експерти са специалисти в това, което беше. Няма експерти за това какво ще бъде. За да станете експерт на бъдещето, визията трябва да заменят опита. "
Тази книга представя подробен и завладяващ обиколка на това как Израел, с ограничена земя, малка популация, ограничените природни ресурси, само 64 години от създаването, с постоянни войни и врагове по всички граници, е водеща инвестиция на света в областта на научните изследвания и развитие (4,8% от БВП) и е създаден и пуснат повече компании с бизнес лидери страни като Япония, Великобритания, Канада, Южна Корея и Индия. Израел, след като САЩ, има повече компании, изброени в Nasdaq, отколкото всяка друга страна в света (63 в началото на 2009 г.), включително Китай, Индия, Ирландия, Сингапур и Южна Корея.
Сеньор и певица описан от геополитическа гледна точка, като устройството постоянно да преодолее миналото бедствие и настоящето се застъпи за култура към иновациите и предприемачеството.
Задавани един от заместник председателите на телевизията и развлечения компания NBC Universal, в интервю, цитирано в книгата "Защо всичко това се случва в Израел? Никога не съм виждал такова малко място толкова много хаос и иновациите в същото време. "
За да отговорим на този въпрос, авторите обясняват, че много несгоди, както и необходимостта изисква изобретателност да ги преодолеем и това може да се намери. Ако погледнем към други малки страни с големи заплахи, като например Южна Корея, Тайван и Сингапур, ние можем да осъзнаем, че те имат по-високи темпове на икономически растеж в сравнение с други страни.
Друг аспект е да се помисли на финансовата система в Израел. Анализатор Ейтан Avriel пример за описване на израелската банкова система "Израелските банки са коне и колесници на банки в САЩ са състезателните коли. Но когато състезателни коли се сблъскват, се разпадне, конят вагони, обаче, пътуват по-бавно, но остават в пътя. "
Той е казал, че международната банкова криза е засегнала по-голямата част на вътрешния финансов система с две основни изключения: Израел и Канада.
След хиперинфлацията от началото на осемдесетте години, които до голяма степен контролирани от намесата на правителствата на Съединените щати, Израел и на Международния валутен фонд, финансови институции в Израел са имали консервативни политики кредитиране.
Думата иврит "Davka", грубо се превежда като "повече атакуват, ние ще постигнем по-голям успех."
Друго обяснение на израелското икономическо чудо е диск, за да успее, така лично и национално.
Основната цел на Израел "на сигурно място в еврейската държава," тази страна е имала и укрепи военната и отбранителната промишленост. Той е световен лидер в областта и е постоянно отделяне в тези сектори. В Израел има задължителна военна служба, които авторите, Господ и Подписващ означава възможност да развият умения, докато ценни контакти за бъдещи бизнес.
В Израел, 9 от 10 души, са имигранти или потомци на първо или второ размножение. Това представлява огромно разнообразие на населението, и в същото време, тази книга се казва, когато имигранти рисковано, го прави органични предприемачи. Затова, "нация от имигранти, е нация от предприемачи."
За израелските политически лидери, "селско стопанство е по-революционната от индустрията." В интервю, цитиран в книгата сеньор и Singer, Шимон Перес, който смята, че технологията е вградена във всичко, казва: "Селското стопанство е 95% и 5% от науката на работа." Перес добави, освен това, че Бен-Гурион, използвани да се каже, че "армията не е достатъчно, за да се справи, трябва да сте напред утре."
Тази комбинация от фактори: патриотизма на основателите на държавата, постоянна чувствителност към недостига на вода и несгодите и безмилостен любопитство, има, според Перес, че "най-голям принос на еврейската история е недоволство", които Според пиеси за президента ", е лошо за политиката, но добро за науката."

 
Истинската тайна е това:
"Ти също, от кръвта на Твоя завет спестява;Изпратил съм извадих затворниците тина ямата, в която няма вода.
 
Назад към силата,затворници на надеждата;Декларирам днес, която ще ви даде двойна награда.
 
Защото ще запъна Юда за мен, като лък,и Ефрем му стрелка.Възкресен твоите чада, Сион,Против твоите чада, Гърция,и тебе като меча на смелост.

 
Господ ще се яви над тях,И стрелата Му ще лъщят;И Господ Иеова ще затръбии си отиват с вихрите на юг.
 
Господа на Силите ще ги защитава;Те ще погълнат и да покорим с прашка камъни.Пийте и вдигате шумтъй като, ако под влиянието на вино;се изпълнят като паница,като роговете на олтара.

 
Господ техният Бог ще ги запишете в този денкато стадото на своя народ,и като бижута на коронатаще бъде отбелязан в родината си.
 
Защото колко велика е неговата добринаи колко честно!Зърно прави младите хораи младо вино при момичетата ".
Захария: 9: 11-17

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Dios te bendiga desde el momento que te atreves a hacer tu comentario, que la paz de Jesús entre a tu vida y te llene de gozo, fe y esperanza por lo que elegiste decir. Bendiciones por cada una de tus buenas intenciones para hacer crecer este Ministerio laico del poderoso Jesús.Ten fe y recibirás tus milagros estamos en oración permanente por cada persona que accesa al blog
Te recomendamos suscribirte a nuestros videos en you tube: Pastor danilo guido chevez. Skipe: danilo.guido.chevez tel 505 89833717